Italian headquarters blend industrial with nature


The new Furla Headquarters in Tavarnelle Val di Pesa, Florence demonstrates industrial trendy structure can blend proper into nature. The venture explores one theme above others: integration of industrial structure into the country Italian panorama as a way to rethink the standard of a workspace. 

Continue studying under

Our Featured Videos

A geometric building that reads FURLA across from it in white bold lettering

“Architecture and nature are perfectly blended along all directions to create a unique element where the design and the Chianti landscape (defined by hills, heritage, and agricultural areas) communicate harmoniously,” the designers stated.

Related: Check out the primary LEED Platinum V4 Building in Italy

An awning that filters light through it

Moreover, the Furla manufacturing facility covers 42,000 sq. meters of soil and 18,300 sq. meters of constructed house. It is comprised of three essential areas. One is used for workplaces and two for labs and logistics. These are designed to be harmoniously built-in into the encircling panorama, with out a lot distinction.

Interior lobby area includes chairs and a stairway that leads up to the second floor

Therefore, that is outlined by the driveway, terraces and Piazza Furla as distinct areas across the buildings. Meanwhile, patios and inexperienced roofs look out from the buildings over a wooded space. This permits nature to “[cross] the boundaries between inside and outside,” designers defined.

“The main entrance recalls the archetype of Tuscan villa access: a linear row of cypresses welcoming visitors and showing the way through,” they stated. “This rhythm is replicated on the façade of the buildings with sunscreen filtering blades.”

A tree planted within the Furla Headquarters

Furthermore, the interiors have been designed for structure flexibility. Rows of workplaces are interspersed with inexperienced patios and assembly areas to congregate.

Interior warehouse shelving

For this goal, greatest practices have been adopted for power use within the house as properly. We love the stepped terraces of the inexperienced roof and using photo voltaic on the roof in areas the place it’s not walkable. This leads to a usable and nice place to loosen up whereas additionally restoring a little bit of habitat for biodiversity on web site. We look ahead to the greening of extra firm headquarters and industrial areas like this one.

An aerial view of the Furla Headquarters situated beside a hill scenery

We would count on nothing much less from industrial and panorama design home GEZA Architettura. Their work values each sustainability, magnificence and the human expertise of the areas we inhabit. GEZA additionally works with shoppers like Bosch and Faber Industries within the industrial house to rethink the way forward for the locations the place we work.

+ GEZA Architettura

Photography by Fernando Guerra